هرسین کرمانشاه؛ تاریخ 11000 ساله، بیستون و جاذبه ها

اگر به دنبال شناخت یکی از شهرهای کهن و باستانی استان کرمانشاه هستید که ریشه های عمیقی در تاریخ و فرهنگ ایران زمین دارد شهرستان هرسین مقصدی جذاب برای شماست. این منطقه با دارا بودن آثار تاریخی متعدد طبیعت بکر و موقعیت جغرافیایی خاص اطلاعات ارزشمندی را برای علاقه مندان به گردشگری تاریخ و شناخت فرهنگ محلی ارائه می دهد. این راهنما به شما کمک می کند تا با جنبه های مختلف این شهرستان از گذشته های دور تا وضعیت کنونی آن آشنا شوید و دید کاملی از آنچه هرسین ارائه می دهد به دست آورید.

هرسین کرمانشاه؛ تاریخ 11000 ساله، بیستون و جاذبه ها

987654321012-15

وجه تسمیه

نام هرسین ریشه های عمیقی در تاریخ و اساطیر دارد. برخی منابع نام این شهرستان را برگرفته از نام «سین» ایزدبانوی ماه در اساطیر باستانی بابل می دانند. این ایزدبانو جایگاه ویژه ای در باورهای مردم باستان این منطقه داشته و نام او بر معابد و مکان ها گذاشته می شده است. واژه سین به عنوان پسوند در نام پادشاهان سومری نیز دیده می شود که نشان دهنده قدمت و اهمیت این نام است.

برخی دیگر از پژوهشگران بر اساس متون کهن آشوری نام هرسین را با شهر مادی «حَرزیَنو» مرتبط می دانند. این شهر در کتیبه های آشوری به عنوان یکی از شاهک نشین های ماد غربی در نزدیکی شاهراه خراسان بزرگ ذکر شده است. ارتباط میان «حَرزیَنو» و «هرسین» امروزی قدمت این نام را به حدود سه هزار سال پیش می رساند و نشان می دهد که این منطقه از دیرباز محل سکونت و اهمیت بوده است.

تاریخچه

شهرستان هرسین یکی از قدیمی ترین مناطق مسکونی در ایران به شمار می رود و شواهد باستان شناسی نشان می دهد که قدمت سکونت انسان در این منطقه به دوران نوسنگی حدود ۱۱ هزار سال پیش بازمی گردد. این موضوع هرسین را به یکی از نخستین سکونتگاه های انسانی در فلات ایران تبدیل می کند و اهمیت آن را در مطالعات پیش از تاریخ دوچندان می سازد.

در دوران تاریخی هرسین به ویژه در دوره های ماد هخامنشی اشکانی و ساسانی جایگاه مهمی داشته است. وجود آثار تاریخی متعدد از این دوران ها از جمله آثار موجود در محوطه تاریخی بیستون که در نزدیکی هرسین قرار دارد گواه این مدعاست. در کتاب های تاریخی قرن هشتم هجری قمری نیز از هرسین به عنوان یکی از ولایات کردستان یاد شده است که نشان دهنده اهمیت آن در قرون میانه است.

جغرافیا

شهرستان هرسین در بخش شرقی استان کرمانشاه واقع شده و در دامنه های جنوبی کوه شیرز قرار دارد. این موقعیت جغرافیایی آب و هوایی نیمه کوهستانی و طبیعتی متنوع را برای این منطقه به ارمغان آورده است. ارتفاع متوسط شهرستان از سطح دریا ۱۵۸۲ متر است که نشان دهنده قرارگیری آن در منطقه ای مرتفع است.

هرسین به عنوان دروازه اتصال استان کرمانشاه به استان لرستان و شهرستان نورآباد دلفان عمل می کند و موقعیت ارتباطی مهمی دارد. این شهرستان شامل دشت ها و مناطق کوهپایه ای است که زمینه را برای فعالیت های کشاورزی و دامپروری فراهم کرده است. وجود سراب ها و منابع آبی نیز به غنای طبیعی این منطقه افزوده است.

آب و هوا

آب و هوای شهرستان هرسین متأثر از موقعیت کوهستانی آن است. این شهرستان دارای زمستان هایی نسبتاً سرد و تابستان هایی گرم است. فصل بهار معمولاً کوتاه و زودگذر است و تغییرات دما در فصول مختلف سال محسوس است. سرما از اوایل آذر ماه آغاز شده و تا پایان اسفند ادامه می یابد.

در تابستان حداکثر دما می تواند به ۴۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر برسد در حالی که در زمستان حداقل دما گاهی به ۱۵ درجه زیر صفر یا کمتر نیز می رسد. میانگین دمای سالانه حدود ۱۳.۵ درجه سانتیگراد و میانگین بارش سالانه حدود ۴۹۶ میلیمتر است. تعداد روزهای یخبندان در سال نیز حدود ۸۵ روز برآورد می شود که نشان دهنده سرمای زمستانی منطقه است.

موقعیت شهرستان هرسین

شهرستان هرسین از نظر جغرافیایی در شرق استان کرمانشاه قرار گرفته است. این شهرستان از شمال با شهرستان صحنه همسایه است. از سمت جنوب با بخش کاکاوند از استان لرستان همجوار است. در غرب نیز با شهرستان کرمانشاه مرز مشترک دارد.

شهر هرسین مرکز این شهرستان در فاصله ۴۴ کیلومتری شرق شهر کرمانشاه واقع شده است. این موقعیت دسترسی نسبتاً آسانی را به مرکز استان فراهم می کند. فاصله هرسین از تهران حدود ۵۶۶ کیلومتر است که نشان دهنده قرارگیری آن در غرب کشور است. موقعیت هرسین بر روی شاهراه ارتباطی غرب کشور به ویژه مسیر تاریخی اکباتان به شوش بر اهمیت استراتژیک آن در طول تاریخ افزوده است.

تقسیمات کشوری

شهرستان هرسین در حال حاضر از دو بخش اصلی تشکیل شده است. این بخش ها شامل بخش مرکزی و بخش بیستون هستند. هر یک از این بخش ها شامل چندین دهستان و شهر می باشند که تقسیمات اداری شهرستان را شکل می دهند.

بخش مرکزی شهرستان هرسین شامل دهستان های چشمه کبود و حومه (هرسین) است. شهر هرسین به عنوان مرکز این بخش و همچنین مرکز شهرستان شناخته می شود. بخش بیستون نیز شامل دهستان های چم چمال و شیرز است و شهر بیستون مرکز این بخش می باشد. این تقسیمات مدیریت و ارائه خدمات به مناطق مختلف شهرستان را تسهیل می کنند.

مردم

جمعیت شهرستان هرسین بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۷۸,۳۵۰ نفر بوده است. این جمعیت در مناطق شهری (شامل شهرهای هرسین و بیستون) و روستایی شهرستان ساکن هستند. تراکم جمعیت در شهر هرسین حدود ۸۰۷۱ نفر بر کیلومتر مربع گزارش شده است.

بیشتر مردم شهرستان هرسین مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند. در کنار جمعیت شیعه اقلیتی از پیروان آیین یارسان (اهل حق) نیز در این شهرستان به ویژه در شهر هرسین زندگی می کنند. این تنوع مذهبی نشان دهنده همزیستی مسالمت آمیز در منطقه است.

فرهنگ

فرهنگ مردم هرسین ریشه در فرهنگ غنی منطقه زاگرس و به خصوص فرهنگ لکی و کردی دارد. این فرهنگ در جنبه های مختلف زندگی مردم از جمله آداب و رسوم موسیقی لباس محلی و هنرهای سنتی نمود پیدا کرده است. مردم هرسین به مهمان نوازی و حفظ سنت های خود شهرت دارند.

صنایع دستی به ویژه گلیم و قالی بافی بخش مهمی از فرهنگ و اقتصاد محلی را تشکیل می دهد و نشان دهنده ذوق و هنر مردم این منطقه است. هرچند اطلاعات دقیقی در مورد سایر جنبه های فرهنگی مانند موسیقی محلی یا مراسم خاص در دسترس نیست اما می توان انتظار داشت که فرهنگ هرسین بازتابی از فرهنگ عمومی استان کرمانشاه با ویژگی های خاص منطقه لک نشین باشد.

زبان

زبان غالب مردم شهرستان هرسین زبان کردی با گویش لکی است. گویش لکی یکی از گویش های زبان کردی جنوبی محسوب می شود و توسط بخش قابل توجهی از جمعیت شهرستان تکلم می شود. در متون تاریخی نیز به ارتباط هرسین با مناطق لک نشین اشاره شده است.

علاوه بر گویش لکی در برخی مناطق به خصوص در دهستان چم چمال در بخش بیستون گویش کردی چم چمالی نیز تکلم می شود. این تنوع زبانی در کنار زبان فارسی که زبان رسمی کشور است به غنای فرهنگی شهرستان هرسین می افزاید و نشان دهنده تنوع زبانی در استان کرمانشاه است.

کشاورزی

کشاورزی یکی از پایه های اصلی اقتصاد شهرستان هرسین است. این شهرستان به دلیل داشتن دشت های حاصلخیز و منابع آبی ظرفیت های خوبی در زمینه تولید محصولات کشاورزی دارد. یکی از مهمترین محصولات کشاورزی هرسین پیاز است.

شهرستان هرسین به عنوان قطب تولید پیاز در استان کرمانشاه شناخته می شود. سطح زیر کشت پیاز در این شهرستان قابل توجه است و سالانه حجم زیادی از این محصول در هرسین تولید می شود. بخش قابل توجهی از پیاز تولیدی به ویژه رقم پیاز قرمز علاوه بر تأمین نیاز داخلی به خارج از کشور نیز صادر می شود که نشان دهنده کیفیت و اهمیت این محصول در اقتصاد منطقه است. با این حال به نظر می رسد کمبود واحدهای فرآوری پیاز در منطقه یک چالش محسوب می شود.

صنایع

شهرستان هرسین دارای تعدادی واحد صنعتی مهم به خصوص در زمینه صنایع پتروشیمی است. مجتمع صنایع پتروشیمی کرمانشاه که در نزدیکی هرسین و پل چهر قرار دارد یکی از مهمترین این واحدهاست و به تولید اوره و آمونیاک می پردازد. این مجتمع نقش مهمی در اقتصاد منطقه و کشور دارد و طرح های توسعه ای نیز برای افزایش ظرفیت تولید آن در دست اجراست.

شرکت پلیمر کرمانشاه وابسته به شرکت مادر تخصصی پتروشیمی باختر یکی دیگر از واحدهای صنعتی بزرگ در هرسین است. این شرکت در چارچوب طرح خط لوله اتیلن غرب راه اندازی شده و به تولید پلی اتیلن سنگین می پردازد که کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارد. همچنین مجتمع پتروشیمی بیستون نیز در بخش بیستون واقع شده و تولیدکننده آلکیل بنزن خطی (LAB) و آلکیلات سنگین (HAB) است که در صنایع شوینده و روان کننده ها کاربرد دارند. این صنایع نشان دهنده اهمیت هرسین در بخش پتروشیمی استان است.

معادن

شهرستان هرسین به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در منطقه زاگرس دارای ذخایر معدنی قابل توجهی است و یکی از قطب های مهم معدنی در استان کرمانشاه محسوب می شود. بیش از یک سوم معادن استان در این شهرستان قرار گرفته اند.

مهمترین معادن شناسایی شده در پهنه معدنی هرسین شامل معادن سنگ های تزئینی و مرمریت معادن منگنز و نیز معادن سنگ های آهکی است. علاوه بر این مخروط کوهی و معدن ماسه نیز در این شهرستان وجود دارند. با این حال چالش اصلی در بخش معدن هرسین خام فروشی مواد استخراج شده است و به دلیل نبود صنایع تکمیلی این مواد برای فرآوری به استان های دیگر ارسال می شوند که ارزش افزوده کمتری برای منطقه ایجاد می کند.

صنایع دستی و سوغات هرسین

شهرستان هرسین به داشتن صنایع دستی زیبا و باکیفیت شهرت دارد. مهمترین و شناخته شده ترین صنایع دستی این منطقه گلیم و قالی بافی است. گلیم های هرسین با طرح ها و نقش های اصیل و رنگ های طبیعی شهرت جهانی دارند و یکی از مهمترین اقلام صادراتی صنایع دستی استان کرمانشاه محسوب می شوند.

هنر قالی بافی نیز در هرسین رواج دارد و قالی های دستباف این منطقه دارای ارزش هنری و اقتصادی بالایی هستند. این صنایع دستی نه تنها منبع درآمدی برای بافندگان محلی هستند بلکه بخشی از هویت فرهنگی و هنری شهرستان هرسین را نیز تشکیل می دهند. گردشگران و بازدیدکنندگان می توانند این محصولات زیبا را به عنوان سوغات خریداری کنند.

اماکن دیدنی و آثار باستانی شهرستان

شهرستان هرسین با پیشینه تاریخی غنی خود دارای اماکن دیدنی و آثار باستانی متعددی است که برخی از آن ها شهرت ملی و جهانی دارند. این آثار نشان دهنده ادوار مختلف تاریخی سکونت در این منطقه از دوران پیش از تاریخ تا دوره های اسلامی هستند.

مهمترین مجموعه تاریخی در نزدیکی هرسین محوطه جهانی بیستون است که شامل کتیبه داریوش بزرگ مجسمه هرکول سراب بیستون و دیگر آثار ساسانی و پیش از ساسانی است. علاوه بر بیستون در خود شهرستان هرسین و مناطق اطراف آن نیز آثار باستانی مهمی وجود دارد که بازدید از آن ها برای علاقه مندان به تاریخ و باستان شناسی جذاب است.

گوردخمه برناج

گوردخمه برناج یکی از آثار باستانی واقع در شهرستان هرسین است. این گوردخمه در نزدیکی روستای برناج قرار دارد و مربوط به دوره مادها یا اوایل دوره هخامنشی است. گوردخمه ها آرامگاه هایی هستند که در دل کوه یا صخره تراشیده شده اند و معمولاً محل دفن اشراف یا شخصیت های مهم بوده اند.

گوردخمه برناج شامل یک ورودی و یک فضای داخلی است که به صورت ساده ای تراشیده شده است. این اثر باستانی اطلاعات ارزشمندی در مورد شیوه های تدفین و باورهای مردمان هزاره اول پیش از میلاد در منطقه زاگرس ارائه می دهد و از جمله آثار مهم دوره ماد در این شهرستان به شمار می رود.

پل چهر هرسین

پل چهر یکی دیگر از سازه های تاریخی شهرستان هرسین است که بر روی یکی از رودخانه های منطقه احداث شده است. این پل در نزدیکی روستای چهر قرار دارد و احتمالاً مربوط به دوره های تاریخی متأخرتر مانند دوره صفویه یا قاجاریه است هرچند نیاز به بررسی دقیق تر دارد.

پل های تاریخی نه تنها سازه های ارتباطی مهمی در گذشته بوده اند بلکه از نظر معماری نیز دارای اهمیت هستند. پل چهر با طاق ها و پایه های سنگی خود نمونه ای از معماری پل سازی سنتی در منطقه است و عبور از آن یادآور مسیرهای ارتباطی قدیمی است که مناطق مختلف را به هم متصل می کرده اند.

گوردخمه های اسحاق وند (سکاوند)

گوردخمه های اسحاق وند که به نام گوردخمه های سکاوند نیز شناخته می شوند یکی از مهمترین آثار باستانی شهرستان هرسین هستند. این مجموعه شامل سه گوردخمه است که در دل صخره ای در نزدیکی روستای اسحاق وند تراشیده شده اند.

این گوردخمه ها به دوره مادها یا اوایل دوره هخامنشی نسبت داده می شوند و از قدیمی ترین نمونه های گوردخمه در ایران محسوب می شوند. وجود نقش برجسته ای در کنار یکی از دخمه ها که تصویری از یک فرد روحانی یا پادشاه را در حال انجام مراسمی نشان می دهد بر اهمیت این مجموعه می افزاید و اطلاعات باارزشی درباره هنر و مذهب آن دوران ارائه می دهد.

تپه باستانی گنج دره

تپه گنج دره که گاهی چیا خزینه نیز نامیده می شود یکی از مهمترین محوطه های باستان شناسی دوران نوسنگی در خاورمیانه است و در شهرستان هرسین قرار دارد. کاوش های باستان شناسی در این تپه نشان داده است که این منطقه حدود ۱۱ هزار سال پیش یکی از نخستین مراکز اهلی کردن بز و آغاز کشاورزی در جهان بوده است.

یافته های گنج دره شامل بقایای معماری ابزارهای سنگی سفال های اولیه و بقایای گیاهی و جانوری است که اطلاعات بی نظیری درباره زندگی انسان های نوسنگی اقتصاد و ساختارهای اجتماعی آن ها ارائه می دهد. این تپه باستانی نقش محوری در شناخت دوره نوسنگی در زاگرس دارد و اهمیت جهانی آن به اثبات رسیده است.

محوطه تاریخی و سراب بیستون

محوطه تاریخی بیستون هرچند که در تقسیمات کشوری جدید در شهرستان هرسین قرار دارد اما به دلیل اهمیت جهانی و وسعت آثار معمولاً به صورت مستقل نیز مورد توجه قرار می گیرد. این محوطه شامل مجموعه ای بی نظیر از آثار تاریخی از دوره های مختلف است که مهمترین آن ها کتیبه و نقش برجسته داریوش بزرگ هخامنشی است که شرح پیروزی های او را به سه زبان میخی حک کرده است.

علاوه بر کتیبه بیستون آثاری چون مجسمه هرکول مربوط به دوره سلوکی بقایای کاخ و کاروانسرای ساسانی پل خسرو و فرهادتراش نیز در این محوطه قرار دارند. سراب بیستون نیز یکی از چشمه های پرآب منطقه است که از دیرباز مورد توجه بوده و در کنار آثار تاریخی فضایی طبیعی و زیبا را ایجاد کرده است. این مجموعه به عنوان یکی از سایت های میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

غار مرخر

غار مرخر یکی از غارهای طبیعی واقع در شهرستان هرسین است. اطلاعات دقیق و کاملی در مورد این غار و ویژگی های آن در دسترس نیست اما وجود غارهای متعدد در منطقه زاگرس به ویژه در نزدیکی محوطه های باستانی مانند بیستون امری رایج است.

غارها در طول تاریخ به عنوان پناهگاه محل سکونت موقت یا دائم و حتی مکان های مذهبی مورد استفاده انسان قرار گرفته اند. غار مرخر نیز ممکن است دارای اهمیت باستان شناسی یا زمین شناسی باشد و نیاز به بررسی های بیشتر برای شناخت دقیق تر آن وجود دارد.

قلعه سرماج

قلعه سرماج یکی از قلعه های تاریخی واقع در شهرستان هرسین است. این قلعه در منطقه ای به نام سرماج قرار دارد و بقایای آن نشان دهنده استحکامات و معماری نظامی در دوره های گذشته است. اطلاعات دقیقی در مورد قدمت و کاربری دقیق این قلعه در منابع موجود نیست.

قلعه ها معمولاً در نقاط مرتفع و استراتژیک برای حفاظت از منطقه یا مسیرهای ارتباطی ساخته می شده اند. قلعه سرماج نیز احتمالاً در دوره ای از تاریخ نقش دفاعی داشته است. بررسی بقایای این قلعه می تواند اطلاعات بیشتری در مورد تاریخ نظامی و معماری منطقه ارائه دهد.

مراکز درمانی شهرستان هرسین

شهرستان هرسین دارای مراکز درمانی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم منطقه است. مهمترین مرکز درمانی در این شهرستان بیمارستان شهدای هرسین است. این بیمارستان یک مرکز دولتی و زیرمجموعه شبکه بهداشت و درمان هرسین و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می باشد.

بیمارستان شهدای هرسین با دارا بودن بخش های مختلف تخصصی مانند جراحی عمومی زنان ارتوپدی رادیولوژی داخلی قلب و … و همچنین امکاناتی نظیر اتاق عمل بخش مراقبت های ویژه (ICU و CCU) و بخش های بستری مجزا نیازهای درمانی مردم شهرستان را تا حد زیادی پوشش می دهد و باعث شده است که مراجعات به مراکز درمانی مرکز استان کاهش یابد.

مراکز آموزش عالی

شهرستان هرسین دارای مراکز آموزش عالی برای ارائه خدمات آموزشی در سطوح دانشگاهی است. این مراکز فرصت های تحصیلی را برای جوانان منطقه فراهم می کنند و در توسعه علمی و فرهنگی شهرستان نقش دارند. اطلاعات دقیق در مورد تعداد و نوع دانشگاه ها یا مراکز آموزش عالی در هرسین ممکن است نیاز به به روزرسانی داشته باشد.

معمولاً در شهرستان های متوسط واحدهای تابعه دانشگاه های دولتی یا دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین مراکز پیام نور یا علمی کاربردی وجود دارند. این مراکز معمولاً در رشته های مختلف علوم انسانی فنی و مهندسی و کشاورزی دانشجو می پذیرند.

اقامتگاه های هرسین

برای اقامت در شهرستان هرسین گزینه های مختلفی ممکن است وجود داشته باشد. در شهر هرسین و شهر بیستون می توان به دنبال هتل ها مهمان پذیرها یا اقامتگاه های بوم گردی بود. با توجه به نزدیکی به محوطه جهانی بیستون امکان اقامت در نزدیکی این مجموعه نیز فراهم است.

اقامتگاه های بوم گردی به ویژه برای کسانی که علاقه مند به تجربه زندگی محلی و آشنایی با فرهنگ منطقه هستند گزینه مناسبی می باشند. همچنین ممکن است خانه های مسافر یا سوئیت های اجاره ای نیز در دسترس باشند. توصیه می شود پیش از سفر اطلاعات مربوط به اقامتگاه های موجود را بررسی و رزرو لازم را انجام دهید.

غذاخوری های هرسین

در شهرستان هرسین مانند سایر شهرهای ایران غذاخوری ها و رستوران های مختلفی برای سرویس دهی به مردم محلی و مسافران وجود دارد. این غذاخوری ها انواع غذاهای ایرانی و محلی را ارائه می دهند.

غذاهای محلی استان کرمانشاه که ممکن است در هرسین نیز یافت شوند شامل انواع آش ها خورشت ها و کباب ها می باشند. تجربه غذاهای محلی یکی از بخش های جذاب سفر به هر منطقه است. رستوران ها کبابی ها و فست فودها از جمله گزینه های موجود برای صرف غذا در هرسین هستند.

گالری تصاویر شهرستان هرسین

گالری تصاویر شهرستان هرسین شامل مجموعه ای از عکس ها است که زیبایی های طبیعی آثار تاریخی زندگی مردم و چشم اندازهای این منطقه را به تصویر می کشد. این تصاویر می توانند شامل عکس هایی از محوطه بیستون گوردخمه ها سراب ها مزارع کشاورزی صنایع دستی و چهره شهر هرسین باشند.

مشاهده گالری تصاویر به علاقه مندان کمک می کند تا پیش از سفر با جاذبه ها و فضای کلی شهرستان آشنا شوند و دید بصری بهتری از منطقه به دست آورند. این بخش معمولاً به صورت مجموعه ای از عکس ها در وب سایت ها یا منابع اطلاعاتی ارائه می شود.

نقشه شهرستان هرسین

نقشه شهرستان هرسین یک ابزار ضروری برای مسیریابی و شناخت موقعیت مکانی مناطق مختلف این شهرستان است. این نقشه شامل مرزهای شهرستان موقعیت شهرها (هرسین و بیستون) روستاها جاده های اصلی و فرعی رودخانه ها کوه ها و سایر عوارض جغرافیایی است.

نقشه های دقیق می توانند شامل نشانگرهای اماکن مهم مانند آثار تاریخی مراکز درمانی مراکز آموزشی و اقامتگاه ها نیز باشند. استفاده از نقشه چه به صورت چاپی و چه نقشه های آنلاین به مسافران و بازدیدکنندگان کمک می کند تا به راحتی در شهرستان هرسین تردد کرده و به مقاصد مورد نظر خود برسند.

جدیدترین خبرهای شهرستان هرسین

برای اطلاع از آخرین تحولات رویدادها و اخبار مربوط به شهرستان هرسین می توان به منابع خبری محلی و استانی مراجعه کرد. این اخبار ممکن است شامل موضوعات مختلفی مانند پروژه های عمرانی مسائل اجتماعی فرهنگی اقتصادی و ورزشی باشند.

اخبار رسمی معمولاً از طریق خبرگزاری های رسمی وب سایت فرمانداری و رسانه های محلی منتشر می شوند. پیگیری جدیدترین خبرها به علاقه مندان به شهرستان هرسین کمک می کند تا در جریان وضعیت کنونی منطقه و برنامه های آینده آن قرار گیرند.

منابع

محتوای ارائه شده در این مقاله بر اساس اطلاعات عمومی و منابع موجود در خصوص شهرستان هرسین گردآوری شده است. اطلاعات تاریخی و جغرافیایی از منابع معتبر و دائرهالمعارف ها استخراج شده اند. جزئیات مربوط به تقسیمات کشوری جمعیت و برخی آثار تاریخی نیز بر اساس داده های عمومی موجود تنظیم شده اند.

برای کسب اطلاعات دقیق تر و تخصصی تر در هر یک از زمینه های ذکر شده می توان به کتب و مقالات تخصصی مرتبط با تاریخ باستان شناسی جغرافیا و فرهنگ استان کرمانشاه و شهرستان هرسین مراجعه کرد. منابع دانشگاهی و پژوهشی نیز می توانند اطلاعات عمیق تری ارائه دهند.

748592163012

وجه تسمیه شهرستان هرسین چیست؟

نام هرسین ممکن است از نام ایزدبانوی ماه در اساطیر بابل باستان «سین» گرفته شده باشد. نظریه دیگر آن را با شهر مادی «حَرزیَنو» در کتیبه های آشوری مرتبط می داند که قدمت نام را به حدود سه هزار سال می رساند.

تاریخچه شهرستان هرسین چیست؟

هرسین یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های ایران با قدمت حدود ۱۱ هزار سال در دوره نوسنگی است. این منطقه در دوره های تاریخی مختلف از جمله ماد هخامنشی و ساسانی دارای اهمیت بوده و در متون قرون میانه نیز ذکر شده است.

شهرستان هرسین کجاست؟

شهرستان هرسین در شرق استان کرمانشاه واقع شده است. این شهرستان از شمال با صحنه از جنوب با بخش کاکاوند (لرستان) و از غرب با شهرستان کرمانشاه همسایه است. مرکز آن شهر هرسین است.

جغرافیای شهرستان هرسین چگونه است؟

هرسین در منطقه ای کوهپایه ای در دامنه های جنوبی کوه شیرز قرار دارد. ارتفاع متوسط آن ۱۵۸۲ متر است و شامل دشت ها و مناطق کوهستانی است. این شهرستان دروازه ارتباطی کرمانشاه به لرستان است.

زبان مردم هرسین چیست؟

زبان غالب مردم شهرستان هرسین زبان کردی با گویش لکی است. در برخی مناطق مانند دهستان چم چمال گویش کردی چم چمالی نیز رایج است.

فرهنگ مردم هرسین چگونه است؟

فرهنگ مردم هرسین ریشه در فرهنگ لکی و کردی منطقه زاگرس دارد. این فرهنگ در آداب و رسوم موسیقی و صنایع دستی مانند گلیم و قالی بافی نمود پیدا کرده است. مردم به مهمان نوازی شهرت دارند.

مهمترین فعالیت های اقتصادی در شهرستان هرسین کدامند؟

کشاورزی به ویژه تولید پیاز یکی از مهمترین فعالیت هاست. صنایع پتروشیمی با واحدهای بزرگی مانند پتروشیمی کرمانشاه پلیمر کرمانشاه و پتروشیمی بیستون نیز نقش مهمی در اقتصاد شهرستان دارند.

صنایع دستی و سوغات هرسین چیست؟

مهمترین صنایع دستی و سوغات هرسین گلیم و قالی های دستباف آن است که به دلیل طرح ها و کیفیت بالا شهرت دارند و از اقلام مهم صادراتی محسوب می شوند.

جاهای دیدنی و آثار تاریخی هرسین کدامند؟

مهمترین آثار شامل مجموعه جهانی بیستون (کتیبه داریوش مجسمه هرکول سراب) گوردخمه های اسحاق وند تپه باستانی گنج دره گوردخمه برناج پل چهر و قلعه سرماج هستند.

مهمترین مراکز درمانی شهرستان هرسین چیست؟

مهمترین مرکز درمانی دولتی در شهرستان هرسین بیمارستان شهدای هرسین است که خدمات تخصصی مختلفی را به مردم منطقه ارائه می دهد و نیاز به مراجعه به مراکز استانی را کاهش داده است.

برای اقامت در شهرستان هرسین کجا بمانیم؟

برای اقامت در هرسین می توان از هتل ها مهمان پذیرها یا اقامتگاه های بوم گردی استفاده کرد. با توجه به نزدیکی به بیستون گزینه های اقامتی در اطراف این محوطه نیز موجود است. همچنین ممکن است خانه های مسافر نیز در دسترس باشند.

789456123012

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هرسین کرمانشاه؛ تاریخ 11000 ساله، بیستون و جاذبه ها" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هرسین کرمانشاه؛ تاریخ 11000 ساله، بیستون و جاذبه ها"، کلیک کنید.