بلومبرگ: برنامه فضایی ایران به رغم تحریم های آمریکا قدرتمندتر شده است

رسانه آمریکایی نوشته برنامه فضایی ایران با وجود تحریم ها تقویت شده و به مسیر رو به رشد خود ادامه می دهد.

بلومبرگ: برنامه فضایی ایران به‌رغم تحریم‌های آمریکا قدرتمندتر شده است

به گزارش یوویک رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به اینکه برنامه فضایی ایران با وجود تحریم های آمریکا قدرتمندتر شده نوشت که جمهوری اسلامی ایران توانایی خود را برای پرتاب ماهواره ها تقویت می کند.

در مطلب بلومبرگ آمده است: بندر چابهار در جنوب شرقی ایران یک مقصد گردشگری محبوب است که به خاطر سواحل صخره ای و قله های خشن و بی درختش که محلی ها آن ها را «کوه های مریخی» می نامند شناخته می شود و به زودی این منطقه تنها پیوندی شاعرانه با فضا نخواهد داشت بلکه سال هاست ساخت وسازهایی در جریان است تا این شهر ساحلی آفتابی را به یک قطب اقتصادی تبدیل کنند از جمله بندر فضایی که قرار است امسال افتتاح شود. هدف این است که نمونه ای از «کیپ کاناورال» فلوریدا ساخته شود تا رویاپردازی فضایی ایران تحقق یابد.

به گزارش بلومبرگ این برنامه ای است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا تلاش کرده متوقف کند چون آمریکا فناوری های پرتاب فضایی و موشک های بالستیک را تقریباً یکسان می داند.

پایگاه فضایی امام خمینی (ره)

از زمین تا فضا: برنامه فضایی ایران ابزاری برای قدرت دفاعی

در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ آمریکا تحریم هایی علیه سازمان فضایی ایران اعمال کرد اما این مانع از آن نشد که ایران یکی از پیشرفته ترین برنامه های فضایی غرب آسیا را بسازد؛ به طوری که هم سازمان فضایی ایران و هم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موشک ها و ماهواره هایی به مدار فرستاده اند.

پروژه های جدید شامل شبکه ای از ۲۰ ماهواره اینترنتی با نام شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

به گزارش بلومبرگ نگرانی ها از توسعه فناوری هسته ای و موشکی ایران بیش از ۲۰ سال است که بر روابط غرب با جمهوری اسلامی سایه افکنده اند. طبق ادعای آژانس بین المللی انرژی اتمی از زمان انتخاب دوباره ترامپ ذخایر اورانیوم غنی شده تهران تا سطح نزدیک به تسلیحات هسته ای بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و بار دیگر نگرانی ها درباره توانایی نظامی آن را برانگیخته است. این در حالی است که تهران ادعاهای غرب درباره برنامه صلح آمیز هسته ای خود را رد کرده است.

مذاکره کنندگان واشنگتن و تهران در تاریخ ۱۲ آوریل در عمان گفت وگوهای غیرمستقیم انجام دادند و امروز شنبه در حال آماده سازی برای دومین نشست در رم ایتالیا هستند.

طبق این گزارش مقام ها و کارشناسان غربی برنامه «پیچیده» فضایی جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش به عنوان یکی از ارکان اصلی توان دفاعی آن می دانند.

ژنرال «آنتونی کاتن» فرمانده فرماندهی راهبردی ایالات متحده در شهادت مکتوب خود در کمیته خدمات مسلح سنا در تاریخ ۲۶ مارس گفت: «کار ایران روی پرتاب گرهای فضایی — از جمله موشک دو مرحله ای سوخت مایع حامل ماهواره سیمرغ — احتمالاً زمان لازم برای تولید موشک بالستیک قاره پیما (ICBM) را کاهش می دهد زیرا این فناوری ها مشابه اند.»

به گزارش بلومبرگ وزارت خارجه ایران و شورای امنیت ملی کاخ سفید به درخواست ها برای اظهار نظر درباره این مقاله پاسخی ندادند. پیشرفت فضایی ایران در زمانی اتفاق می افتد که بسیاری از کشورها و شرکت های خصوصی در حال سرمایه گذاری سنگین برای تقویت توانایی های نظامی فضایی مانند ماهواره های جاسوسی و اختلال گرهای ماهواره ای هستند.

بلومبرگ: برنامه فضایی ایران به رغم تحریم های آمریکا قدرتمندتر شده است
رئیس جمهور ایران و روسیه

همکاری فضایی ایران و روسیه؛ سکوی پرتاب قدرت در چابهار

این رسانه می نویسد آمار رسمی از مجموع هزینه های برنامه فضایی ایران تاکنون در دسترس نیست. با وجود فشار اقتصادی ناشی از تحریم های آمریکا دولت ایران همچنان از برنامه فضایی خود حمایت کرده اگرچه با بودجه ای محدود. نوامبر گذشته یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که سازمان فضایی حدود ۱۱ میلیون دلار بودجه برای تقویت این بخش دریافت خواهد کرد.

بلومبرگ می نویسد برنامه فضایی ایران همچنین از روابط تقویت شده با روسیه در سال های اخیر بهره مند شده است. در ژانویه «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور ایران یک توافق نامه شراکت راهبردی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه امضا کرد. سال گذشته یک موشک روسی اولین دو ماهواره ایرانی توسعه یافته توسط بخش خصوصی را به مدار پرتاب کرد.

در همین حال «جولیانا زوِس» پژوهشگر مؤسسه آلمانی امور بین الملل و امنیتی با طرح اتهاماتی مدعی شد که روسیه در جنگ اوکراین از پهپادهای ساخت ایران استفاده می کند و دانش حاصل از دهه ها اکتشاف فضایی را در اختیار ایران قرار می دهد.

او گفت: «آنچه روسیه قطعاً دارد تخصص است. این همان چیزی است که ایران به دنبالش است.»

این رسانه می نویسد توانایی ایران برای پرتاب ماهواره های بیشتر می تواند امکان هدایت بهتر سلاح های تهاجمی از طریق فضاپیماها را فراهم کند.

«جان شلدون» شریک مؤسس شرکت مشاوره فضایی «آستروآنالیتیکا» در ابوظبی گفت: «ایرانی ها می توانند در هدف گیری بسیار دقیق تر شوند و واکنش سریع تری برای پرتاب نیروهای موشکی بالستیک خود برای اصابت دقیق تر به اهداف داشته باشند.»

به گزارش بلومبرگ غرب به طور فزاینده ای نگران پیامدهای راهبردی و نظامی پیشرفت های ایران است. مقام های ایران نقش برنامه فضایی را در توسعه تسلیحات به رسمیت می شناسند و پزشکیان از برنامه فضایی ایران به عنوان نیروی محرکه پشت توسعه موشکی یاد کرده است.

او در ماه فوریه گفت: «دشمنان ما دائماً سعی می کنند مانع ایستادگی ما روی پای خودمان شوند اما این مسئله ما را به سمت پیشرفت های علمی و فناوری سوق داده است.»

طبق این گزارش اگرچه ایران همواره داشتن سلاح هسته ای را تکذیب کرده و تاکید دارد که غنی سازی اورانیوم صرفاً برای اهداف غیرنظامی است اما پیشرفت های فضایی ممکن است فرصتی «برای نمایش مقاومت و قدرت» تهران فراهم کند.

روزنامه تهران تایمز در ژانویه به نقل از «حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی ایران گزارش داد که افتتاح پروژه چابهار برای امسال برنامه ریزی شده است.

سالاریه گفت: «زمانی که این پروژه به پایان برسد چابهار به یک مجتمع ۱۴ هزار هکتاری تبدیل خواهد شد که به عنوان قطب اصلی مأموریت های فضایی ایران عمل خواهد کرد.»

چابهار نقش حیاتی در راهبرد دولت ایران دارد زیرا این مرکز باید توانایی پرتاب فضاپیماهای قدرتمندتر را افزایش دهد. چابهار همچنین نسبت به دیگر پایگاه های پرتاب ایران به خط استوا نزدیک تر است و این موقعیت امکان استفاده بهتر موشک ها از چرخش زمین را نسبت به مناطق شمالی تر فراهم می کند.

بلومبرگ: برنامه فضایی ایران به رغم تحریم های آمریکا قدرتمندتر شده است
ماهواره بر سیمرغ

رقابت فضایی منطقه ای؛ از تهران تا منامه

«جان کیوز» پژوهشگر ارشد پروژه ویسکانسین برای کنترل تسلیحات هسته ای در واشنگتن گفت: «کار روی موشک های بزرگ فضایی آن ها را در موقعیت بهتری برای توسعه موشک های بالستیک قاره پیما قرار می دهد.»

هم موشک فضایی و هم موشک بالستیک قاره پیما می توانند از جو زمین خارج شوند. او گفت: «برخی از فناوری هایی که برای پرتاب موشکی با آن برد نیاز دارید مشابه فناوری هایی است که برای ساخت وسیله پرتاب فضایی روی آن کار می شود. برخی از این فناوری ها اساساً از طریق کار روی موشک های فضایی آموخته می شوند و سپس می توان آن ها را در موشک های قاره پیما به کار برد.»

«محمد ابراهیم العسیری» مدیرعامل سازمان فضایی بحرین هم گفت: «همسایگان ایران به دنبال تقویت همکاری فراگیر عربی هستند و ۱۴ کشور در گروه همکاری فضایی عربی مشارکت دارند.»

اگرچه او گفت توانایی های «بسیار پیشرفته» تهران تهدیدی ایجاد نمی کند اما در مصاحبه ای تأکید کرد که بحرین باید به نحوه استفاده ایران و سایر کشورها از فضا برای اهداف نظامی و امنیتی پاسخ دهد.

او گفت: «این یک رقابت است و بهترین راه مقابله با آن آمادگی و توسعه فناوری بومی است.»

در همین حال مقامات رژیم صهیونیستی با طرح اتهاماتی مدعی شده اند که تهران برنامه فضایی خود را پوششی برای فناوری های موشکی نظامی قرار داده است. با این حال مقامات تهران بارها تاکید کرده اند که داشتن برنامه فضایی برای دسترسی به فناوری های پیشرفته مشابه غرب است نه برای ایجاد تهدید موشکی دوربرد علیه آمریکا.

به گزارش بلومبرگ ایران درست مانند برنامه هسته ای صلح آمیزش فناوری فضایی را ابزاری برای ارتقای جایگاه خود در منطقه و جهان می داند فراتر از توسعه توان نظامی .

حسن سالاریه از پروژه هایی حتی بلندپروازانه تر مانند کپسول های پیشرفته ای که قابلیت اعزام انسان به فضا دارند سخن گفته است.

پایان خبر یوویک

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بلومبرگ: برنامه فضایی ایران به رغم تحریم های آمریکا قدرتمندتر شده است" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بلومبرگ: برنامه فضایی ایران به رغم تحریم های آمریکا قدرتمندتر شده است"، کلیک کنید.