راهکارهای دکتر فرامرز معماری در طراحی محیط های بهداشتی برای جلوگیری از مشکلاتی مثل قارچ گوش

راهکارهای دکتر فرامرز معماری در طراحی محیط های بهداشتی برای جلوگیری از مشکلاتی مثل قارچ گوش

یادمه اون موقع ها تازه باشگاه رفتن رو شروع کرده بودم. استخر باشگاه هم خیلی وسوسه انگیز بود مخصوصاً بعد یه تمرین حسابی. خلاصه هر روز می رفتم استخر و کلی کیف می کردم. اما کم کم یه چیزایی عوض شد. گوشم شروع کرد به خارش بعدش یه حس سنگینی و گرفتگی هم اضافه شد. اولش فکر کردم چیزی نیست یه کم آب رفته تو گوشم خودش خوب می شه. ولی نشد که نشد! خارش روز به روز بیشتر می شد ترشحات هم اضافه شد و دیگه رسماً کلافه شده بودم.

یه روز که دیگه طاقتم تموم شده بود با یکی از دوستام که پزشک بود درد دل کردم. اون بود که بهم گفت احتمالاً قارچ گوش گرفتم. اولش اصلاً باورم نشد. قارچ گوش؟ مگه میشه؟ ولی وقتی علائم رو برام توضیح داد دیدم دقیقاً همون چیزاییه که دارم تجربه می کنم. اون موقع بود که فهمیدم این مشکل خیلی جدی تر از اونیه که فکر می کردم.

قارچ گوش چیه اصلاً؟ یه موجود فضاییه؟

نه بابا موجود فضایی کجا بود! قارچ گوش همون طور که از اسمش معلومه یه عفونت قارچیه که توی کانال گوش خارجی اتفاق می افته. این قارچ ها همه جا هستن توی هوا توی آب روی پوست ما. معمولاً مشکلی ایجاد نمی کنن ولی وقتی شرایط مهیا بشه مثل یه جای گرم و مرطوب شروع می کنن به رشد و تکثیر و دردسر درست کردن.

کانال گوش ما هم دقیقاً همون جای گرم و مرطوبیه که این قارچ ها عاشقشن! وقتی رطوبت توی گوش بمونه مخصوصاً بعد از شنا یا حمام یا اگه گوش رو با گوش پاک کن خیلی دستکاری کنیم محیط برای رشد قارچ ها عالی میشه. حالا فکر کنین استخر باشگاه چقدر می تونه پر از این عوامل باشه! رطوبت بالا کلر آب و هزار تا آدم دیگه که دارن توش شنا می کنن. دیگه چی می خواد یه قارچ برای خوش گذرونی؟

چرا قارچ گوش انقدر شایع شده؟ همه تقصیر استخره؟

به نقل از وب سایت https://iranotology.com نه فقط استخر نیست. عوامل دیگه ای هم هستن که باعث میشن قارچ گوش این روزا خیلی بیشتر دیده بشه. مثلاً :

  • استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ها : آنتی بیوتیک ها باکتری های خوب گوش رو هم از بین می برن و فرصت رو برای رشد قارچ ها فراهم می کنن.
  • بیماری های زمینه ای : افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارن مثل کسایی که دیابت دارن یا داروهای خاصی مصرف می کنن بیشتر در معرض قارچ گوش هستن.
  • آب و هوای گرم و مرطوب : توی مناطق گرمسیری و شرجی قارچ ها خیلی راحت تر رشد می کنن.
  • استفاده از سمعک یا ایرفون : این وسایل می تونن جلوی تهویه هوا رو بگیرن و رطوبت رو توی گوش نگه دارن.
  • دستکاری زیاد گوش : همون گوش پاک کن معروف! خیلی ها فکر می کنن دارن گوششون رو تمیز می کنن ولی در واقع فقط جرم گوش رو به داخل هل می دن و پوست حساس کانال گوش رو تحریک می کنن که این خودش می تونه باعث عفونت بشه.

تجربه های تلخ و شیرین : چی کار کردم تا از شر قارچ گوش خلاص شم؟

وقتی فهمیدم قارچ گوش دارم اولین کاری که کردم رفتم دکتر. دکتر گوش و حلق و بینی برام قطره های ضد قارچ تجویز کرد. چند روز اول خیلی سخت بود همش باید قطره می ریختم و گوشم رو خشک نگه می داشتم. خارش خیلی اذیتم می کرد ولی کم کم بهتر شدم. بعد از یه هفته علائم خیلی کمتر شده بود و دیگه می تونستم راحت تر بخوابم.

تجربه ناموفق اول : اولش فکر کردم فقط با قطره خوب میشم و دیگه نیازی به رعایت نکات بهداشتی نیست. ولی بعد از یه مدت کوتاه دوباره علائم برگشت! فهمیدم که فقط درمان دارویی کافی نیست و باید یه تغییر اساسی توی سبک زندگیم بدم.

تجربه موفق اول : تصمیم گرفتم دیگه دور و بر استخر باشگاه نپلکم! البته نه اینکه کلاً ورزش رو کنار بذارم ولی شنا رو موقتاً تعطیل کردم و به جاش ورزش های خشک رو شروع کردم. همین کار ساده خیلی تاثیر داشت. رطوبت کمتری به گوشم می رسید و فرصت برای رشد قارچ ها کمتر شد.

تجربه موفق دوم : بعد از هر حمام یا شستن سر گوش هام رو با سشوار با باد ملایم خشک می کردم. خیلی ها میگن سشوار ضرر داره ولی من با فاصله و با باد ملایم استفاده می کردم و خیلی خوب بود. رطوبت گوشم کاملاً خشک می شد و دیگه خبری از اون حس خیسی و سنگینی نبود.

تجربه ناموفق دوم : یه بار دیگه وسوسه شدم و رفتم استخر. فکر کردم اگه بعدش زود دوش بگیرم و گوشم رو خشک کنم مشکلی پیش نمیاد. ولی باز هم بعد چند روز خارش گوشم برگشت! فهمیدم که گوش من خیلی حساسه و باید خیلی بیشتر مراقب باشم.

تجربه موفق سوم : یه دوست متخصص بهداشت محیط بهم پیشنهاد داد که توی خونه هم به تهویه هوا بیشتر اهمیت بدم. گفت رطوبت زیاد توی خونه هم می تونه باعث رشد قارچ ها بشه. منم پنجره ها رو بیشتر باز می ذاشتم از دستگاه رطوبت گیر استفاده کردم و کلاً سعی کردم خونه رو خشک و خنک نگه دارم. این کار هم خیلی موثر بود و دیگه خبری از قارچ گوش نشد.

راهکارهای دکتر فرامرز معماری : چطور محیط بهداشتی طراحی کنیم که قارچ گوش توش خونه نکنه؟

خب حالا که داستان من رو شنیدین بذارین یه کم هم از راهکارهای دکتر فرامرز معماری براتون بگم. دکتر معماری یه متخصص طراحی محیط های بهداشتیه و خیلی روی این موضوع کار کرده که چطور محیط زندگی و کارمون رو طوری طراحی کنیم که از بروز بیماری های عفونی مثل قارچ گوش جلوگیری بشه. البته من مستقیماً با دکتر معماری کار نکردم ولی از مقالات و صحبت هاشون خیلی چیزا یاد گرفتم و سعی کردم تو زندگی خودم پیاده شون کنم.

۱. تهویه مطبوع کلید اصلی : دکتر معماری همیشه روی تهویه مناسب تاکید داره. میگه هوای تازه باید دائماً توی محیط جریان داشته باشه تا رطوبت و آلودگی ها از بین برن. توی خونه ها باید پنجره ها رو باز بذاریم از هود قوی توی آشپزخونه استفاده کنیم و اگه لازم شد از سیستم های تهویه مطبوع مثل کولر یا تهویه مرکزی استفاده کنیم. توی استخرها و باشگاه ها هم تهویه خیلی مهم تره. باید سیستم های قوی داشته باشن که هوا رو دائماً تعویض کنن و رطوبت رو کنترل کنن.

۲. کنترل رطوبت دشمن قارچ : قارچ ها عاشق رطوبتن پس باید تا جایی که می تونیم رطوبت محیط رو کم کنیم. توی حمام و دستشویی باید از فن قوی استفاده کنیم بعد از حمام دیوارها و کف رو خشک کنیم و اگه مشکل رطوبت زیاده از دستگاه رطوبت گیر استفاده کنیم. توی استخرها هم باید سیستم های رطوبت گیر قوی داشته باشن و دمای آب و هوا رو طوری تنظیم کنن که رطوبت به حداقل برسه.

۳. انتخاب مصالح مناسب یه تیر و چند نشون : نوع مصالحی که توی محیط های بهداشتی استفاده می کنیم خیلی مهمه. دکتر معماری پیشنهاد می کنه از مصالحی استفاده کنیم که ضد قارچ باشن و رطوبت رو جذب نکنن. مثلاً توی حمام و استخر کاشی و سرامیک های ضد آب و ضد قارچ خیلی بهتر از گچ و رنگ هستن. چوب هم اگه درست فرآوری نشه می تونه محیط خوبی برای رشد قارچ ها باشه. پس باید توی انتخاب مصالح خیلی دقت کنیم.

۴. نور طبیعی ضدعفونی کننده رایگان : نور خورشید یه ضدعفونی کننده طبیعیه و می تونه به از بین بردن قارچ ها و باکتری ها کمک کنه. دکتر معماری توصیه می کنه تا جایی که می شه از نور طبیعی توی طراحی محیط های بهداشتی استفاده کنیم. پنجره های بزرگ نورگیرها و فضاهای باز می تونن خیلی موثر باشن. البته باید حواسمون به گرمای زیاد و اشعه مضر خورشید هم باشه و از سایه بان و پرده استفاده کنیم.

۵. طراحی فضاها با قابلیت تمیزکاری آسان : محیط های بهداشتی باید طوری طراحی بشن که تمیز کردنشون راحت باشه. سطوح صاف و بدون درز گوشه ها و کنج های گرد و استفاده از مصالح قابل شستشو همگی به تمیز نگه داشتن محیط کمک می کنن و از تجمع آلودگی ها و قارچ ها جلوگیری می کنن. توی خونه ها هم باید به این نکته توجه کنیم و از وسایلی استفاده کنیم که تمیز کردنشون آسون باشه.

پیشنهادات جایگزین : راهکارهای دیگه برای خداحافظی با قارچ گوش

علاوه بر راهکارهای طراحی محیطی یه سری کارای دیگه هم هست که می تونیم انجام بدیم تا از قارچ گوش پیشگیری کنیم :

  • گوش هاتون رو خشک نگه دارید : بعد از حمام شنا یا هر فعالیتی که باعث خیس شدن گوش میشه حتماً گوش هاتون رو با یه حوله نرم یا سشوار با باد ملایم خشک کنید.
  • از گوش پاک کن کمتر استفاده کنید : گوش پاک کن فقط جرم گوش رو به داخل هل میده و پوست حساس کانال گوش رو تحریک می کنه. به جای گوش پاک کن می تونید از یه گوشه حوله نرم برای تمیز کردن لاله گوش استفاده کنید. اگه جرم گوشتون زیاده به پزشک مراجعه کنید تا براتون تمیز کنه.
  • از قطره های پیشگیری کننده استفاده کنید : اگه زیاد به استخر می رید یا مستعد قارچ گوش هستید می تونید از قطره های پیشگیری کننده گوش استفاده کنید. این قطره ها معمولاً حاوی اسید بوریک یا الکل هستن و از رشد قارچ ها جلوگیری می کنن. البته قبل از استفاده از هر قطره ای با پزشک مشورت کنید.
  • تقویت سیستم ایمنی : سیستم ایمنی قوی می تونه بدن رو در برابر عفونت ها از جمله قارچ گوش مقاوم تر کنه. تغذیه سالم ورزش منظم خواب کافی و کاهش استرس همگی به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنن.
  • مراقب رطوبت خونه باشید : رطوبت زیاد توی خونه فقط برای گوش شما بد نیست برای کل بدنتون مضره! سعی کنید خونه رو خشک و خنک نگه دارید از دستگاه رطوبت گیر استفاده کنید و به تهویه هوا اهمیت بدید.

نوبت شماست! تجربه هاتون رو با ما به اشتراک بذارید

من تو این مقاله سعی کردم تجربه های شخصی خودم رو با شما در میون بذارم و یه سری راهکار عملی برای پیشگیری از قارچ گوش ارائه بدم. ولی مطمئنم که شما هم تجربه های جالبی تو این زمینه دارید. خوشحال میشم اگه نظرات و تجربه هاتون رو توی قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بذارید. شاید تجربه شما بتونه به یه نفر دیگه کمک کنه. بیایین با هم یه جامعه آگاه و سالم بسازیم!

نتیجه گیری : گوش سالم زندگی سالم تر

قارچ گوش یه مشکل خیلی آزاردهنده ست ولی خوشبختانه با رعایت یه سری نکات ساده و تغییر سبک زندگی می تونیم ازش پیشگیری کنیم. مهم ترین چیزا خشک نگه داشتن گوش تهویه مناسب محیط و تقویت سیستم ایمنی هستن. با طراحی محیط های بهداشتی سالم و رعایت بهداشت فردی می تونیم نه تنها از قارچ گوش بلکه از خیلی از بیماری های دیگه هم جلوگیری کنیم. یادتون باشه گوش سالم زندگی سالم تر!

پرسش و پاسخ های پرتکرار شما

۱. آیا قارچ گوش مسریه؟

نه قارچ گوش معمولاً مسری نیست. قارچ ها همه جا هستن و عفونت قارچی بیشتر به خاطر ضعف سیستم ایمنی بدن یا شرایط محیطی نامناسب ایجاد میشه نه انتقال مستقیم از یه فرد دیگه. البته بهتره حوله و وسایل شخصی تون رو با دیگران به اشتراک نذارید چون ممکنه باعث انتقال قارچ ها بشه.

۲. چه قطره ای برای قارچ گوش خوبه؟

قطره های ضد قارچ مختلفی توی داروخونه ها هستن ولی بهترین کار اینه که به پزشک مراجعه کنید تا بر اساس نوع قارچ و شدت عفونت قطره مناسب رو براتون تجویز کنه. استفاده خودسرانه از قطره ها ممکنه باعث بدتر شدن وضعیت بشه.

۳. آیا قارچ گوش باعث کم شنوایی میشه؟

اگه قارچ گوش درمان نشه ممکنه باعث کم شنوایی موقت بشه. عفونت و التهاب می تونه باعث گرفتگی کانال گوش و اختلال در انتقال صدا بشه. ولی خوشبختانه با درمان مناسب شنوایی معمولاً به حالت عادی برمی گرده. اگه احساس می کنید شنواییتون کم شده حتماً به پزشک مراجعه کنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راهکارهای دکتر فرامرز معماری در طراحی محیط های بهداشتی برای جلوگیری از مشکلاتی مثل قارچ گوش" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راهکارهای دکتر فرامرز معماری در طراحی محیط های بهداشتی برای جلوگیری از مشکلاتی مثل قارچ گوش"، کلیک کنید.