تاثیر گرمی روابط ایران و عربستان بر پرونده یمن

تاثیر گرمی روابط ایران و عربستان بر پرونده یمن

به گزارش یوویک به نقل از ایرنا السقلدی در مطلبی در روزنامه رای الیوم با اشاره به دیدارهای اخیر مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران و عربستان نوشت: «فیاض بن حامد الرویلی» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان در صدر هیاتی به تهران سفر کرد و با مقامات بلندپایه این کشور دیدار کرد و به موازات آن اخباری درباره رزمایش مشترک میان دو کشور آنگونه که منابع ایرانی اعلام کرده اند، در کار خواهد بود. این اقدامات پس از عادی سازی روابط میان تهران و ریاض و پس از سفر مهم چند هفته قبل «عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران به ریاض انجام می شود و به نظر می رسد که عربستان عزم جدی برای پشت سر گذاشتن و حل و فصل پرونده های ملتهب منطقه از جمله پرونده یمن دارد که تداوم آن مانعی درباره طرح های داخلی عربستان و طرح های راهبردی اقتصادی بلندپروازانه و نیز طرح سیاست اجتماعی و فرهنگی این کشور است.

وی افزود: عادی سازی روابط میان ایران و عربستان در سطوح نظامی و سیاسی بر اوضاع یمن تاثیرگذار خواهد بود. گام هایی که عربستان با دولت صنعا برای پشت سرگذاشتن بحران و جنگ تحت سرپرستی و میانجیگری عمان برداشته و برمی دارد، قابل اجرا خواهد بود.

این تحلیلگر یمنی نوشت: عربستان این گام ها را خیلی سریع برمی دارد و به فشارهای آمریکا و غرب که آخرین مورد آن تلاش برای وارد کردن ریاض به اصطلاحا ائتلاف موسوم به «شکوفایی در دریای سرخ» جنبش انصارالله یمن بود، پشت کرد. به طور حتم عربستان همچنان با فشارهای فروان آمریکا روبرو است و این فشارها با آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید بیشتر هم خواهد شد؛ بویژه که او حامی قوی “اسرائیل” و طرح عادی سازی روابط بین این رژیم و کشورهای منطقه است و از این رو، فشار زیادی به این کشورها برای عادی سازی روابط با تل آویو به عمل خواهد آورد. اما با وجود همه این فشارها معتقدم که عربستان در راستای فعال سازی راهکار سیاسی و پایان جنگ ها گام برمی دارد و آنچه را که به نفع مردمش است، انجام خواهد داد و این نگرش بدون شک تاثیر مثبتی بر روند سیاسی یمن خواهد داشت.

وی ادامه داد: جنبش انصارالله یمن نیز در راستای حل و فصل اوضاع گام بر می‌دارد؛ بویژه که بسیاری از شروط این جنبش برآورده شده است و روند سیاسی به مرحله پیشرفته ای رسیده و فقط امضای آن در مسقط مانده است و اگر جنگ غزه نبود تا حالا توافق امضا شده بود. با وجود شرایط منطقه، این نقشه راهی که عربستان با جنبش انصارالله تدوین کرده اند، همچنان پابرجا و قابل اجرا و مورد حمایت سازمان ملل است. مردم یمن نیز به پشت سرگذاشتن صفحه جنگ و به راهکار سیاسی تمایل دارند.

این تحلیلگر یمنی تصریح کرد: عربستان تحمل فرسودگی اقتصادی و از بین رفتن وجهه خود را که به خاطر جنگ یمن رخ داد، ندارد. علاوه بر آن، متوجه شده است که پس از ده سال جنگ از طریق نظامی نمی توان راه به جایی برد. ریاض به این باور رسیده است که جنبش انصارالله یمن شکست ناپذیر و قوی است.

وی در پایان نوشت: عملیات نیروهای مسلح یمن با پهپاد و موشک های مافوق صوت به اهداف صهیونیستی و در قلب تل آویو و نیز عملیات روزانه علیه کشتی های صهیونیستی، آمریکایی و غربی حامل پیامی روشن برای ریاض است که جنبش سرسخت انصار الله را پیش رو دارد و غیر از راهکار سیاسی راه دیگری وجود ندارد و عربستان مسیر عقلانی و توجه به منافع خود را در پیش گرفته است.

311311

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاثیر گرمی روابط ایران و عربستان بر پرونده یمن" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاثیر گرمی روابط ایران و عربستان بر پرونده یمن"، کلیک کنید.