کمک های نظامی به صدام بعد از عملیات بیت المقدس

کمک های نظامی به صدام بعد از عملیات بیت المقدس

در آستانه عملیات رمضان که خدمت حضرت امام رفتیم، آقا محسن و صیاد شیرازی با کالک و نقشه، توضیحاتی درباره طرح مانور خدمت حضرت امام دادند.

به گزارش یوویک، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در سلسه مباحثی چرایی تداوم جنگ بعد از پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر را تبیین کرده است و بر این اساس در پرونده ای ویژه با عنوان “چرایی تداوم جنگ پس از فتح بزرگ”، در قالب گزارش، خاطرات تاریخ شفاهی فرماندهان و طرح پرسش و پاسخ، به ابعاد مختلف این موضوع پرداخته است.

دلیل حضور ما در خاک عراق، با عنایت به ملاحظات حضرت امام و مسیولان نظام، صرفاً تنبیه متجاوز بود. به دلیل اوضاع سیاسی، فشارهایی که ابرقدرت ها به ما می آوردند و کمک هایی که کشورهای منطقه به صدام می کردند، امام بر این تنبیه تاکید داشتند.

سردار مرتضی قربانی فرمانده لشکر 25 کربلا در دوران دفاع مقدس، در کتاب تاریخ شفاهی خود با عنوان «در مسیر پیروزی» دراین باره می گوید: ما بعد از عملیات بیت المقدس، وارد مرحله طراحی عملیات رمضان شدیم. البته از قبل هم بین فرماندهان جنگ بحث هایی مقدماتی درباره چگونگی عملیات در این منطقه شده بود ولی بحث های رسمی از اول تا چهارم، پنجم تیر شد.

در آستانه عملیات رمضان که خدمت حضرت امام رفتیم، آقا محسن و صیاد شیرازی با کالک و نقشه، توضیحاتی درباره طرح مانور خدمت حضرت امام دادند.

در آن روز با توجه به وضعیت جنگ، درباره عملیات رمضان و حرکت به سمت نشوه، تنومه و بصره صحبت شد که امام تاکید کردند خیلی مواظب مردم عراق باشید. تاکید ایشان بر رعایت حال مردم عراق، ما را خیلی محدودتر می کرد.

ما باید دقیقاً برعکس حکومت عراق عمل می کردیم. نظامیان بعثی با بمباران، خرابکاری، بمب گذاری، وحشی گری، غارت و تجاوز به جان، مال و نوامیس مردم و به طورکلی ایجاد رعب و وحشت در مرزها، تحرکات خودشان را شروع کردند. درحالی که با این شرط و فرمان حضرت امام، توپخانه ها، نیروی هوایی، هوانیروز، نیروهای ستادی و رزمندگان ما خیلی محدود می شدند؛ یعنی ما باید در این عملیات فقط نیروهای نظامی دشمن را هدف قرار می دادیم یا از آن ها اسیر می گرفتیم.

دستور امام این بود که فقط ارتش بعث و تجهیزاتش را منهدم و بعثی ها را تنبیه کنید؛ یعنی استراتژی این نبود که خاک عراق را بگیریم.

در واقع دلیل حضور ما در خاک عراق، با عنایت به ملاحظات حضرت امام و مسیولان نظام، صرفاً تنبیه متجاوز بود.

به دلیل اوضاع سیاسی، فشارهایی که ابرقدرت ها به ما می آوردند و کمک هایی که کشورهای منطقه به صدام می کردند، امام بر این تنبیه تاکید داشتند.

کمک های نظامی به صدام بعد از عملیات بیت المقدس

بعد از عملیات بیت المقدس، به گمانم شاهزاده عبدالله برادر فهد، پادشاه عربستان سعودی، به عراق سفر کرد و توافقنامه ای با عراق نوشت و برای برگزاری کنفرانس غیر متعهدها در بغداد برنامه ریزی کاملی کرد.

بعد از عملیات بیت المقدس و به خصوص در عملیات رمضان که ما فشار زیادی به دشمن آوردیم، دو تیپ از سودان، یک لشکر از مصر، عده زیادی نیروی نظامی از اردن، یمن شمالی و حتی عربستان، به عراق اعزام شدند حدود دوازده کشور به عراق نیروی نظامی دادند که این اتفاق موجب شد ارتش عراق و روحیه بعثی ها تقویت شود.

از طرق گوناگون به ما اطلاع می دادند که پروازهای عادی با هواپیماهای مسافربری به فرودگاه بغداد قطع شده است و فقط هواپیماهای نظامی در این فرودگاه به زمین می نشینند و نیرو پیاده می کنند و می روند.

ما باید دشمن را تنبیه می کردیم که دیگر کسی جریت تعرض به ایران را نکند. به همین دلیل برنامه ریزی کردیم. نیروهایمان هم به دلیل پیروزی در عملیات بیت المقدس، شور و شوق زیادی داشتند و صد در صد آماده حمله بودند.

منبع:

رزاق زاده، امیر، تاریخ شفاهی دفاع مقدس: در مسیر پیروزی (چلد اول)، روایت مرتضی قربانی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران 1398، صص 407، 408

پایان خبر یوویک

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کمک های نظامی به صدام بعد از عملیات بیت المقدس" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کمک های نظامی به صدام بعد از عملیات بیت المقدس"، کلیک کنید.