مالیات صرافی چقدر است؟

مالیات صرافی در دسته مالیات‌های مستقیم قرار می‌گیرد. به این معنا که این مالیات از درآمد حاصل اخذ می‌شود. به طور معمول این مالیات دو نوع است؛ مالیات ارزش افزوده و مالیات بر درآمد. البته نرخ هر کدام از این مالیات‌ها متفاوت است. نکته مهم این است که برخی از صرافی‌‌ها می‌توانند از پرداخت مالیات معاف شوند یا تخفیف‌های مالیاتی دریافت کنند.
برای این کار می‌توانید از خدمات مشاوره مالیاتی صرافی که توسط تیم متخصص شرکت حسابداری دهناد ارائه می‌شود استفاده و تخفیف مالیاتی دریافت کنید. ما در این مقاله قصد داریم تا نحوه ارسال معاملات مفصلی و نحوه محاسبه مالیات صرافی را بررسی کنیم پس همراه ما باشید.

مالیات صرافی چقدر است؟

محاسبه مالیات صرافی محاسبه مالیات صرافی

محاسبه مالیات صرافی چگونه است؟

مالیات بخش مهمی از درآمد کشور را تامین می‌کند؛ از این رو تقریبا همه مشاغل باید مالیات خود را پرداخت کنند. مالیات بر اساس میزان فعالیت نوع شغل قانون مالیات‌های مستقیم تعیین می‌شود. بر این اساس مالیات صرافی‌ از لحاظ میزان فعالیت و درآمد در دسته اول قرار می‌گیرند. در این دسته کسب و کارهایی هستند که درآمدی بیش از 30 میلیارد ریال دارند. همچنین طبق قانون مالیات‌های مستقیم تمامی صرافی‌ها در دسته سوم قرار می‌گیرند و باید طبق ماده 86 قانون مالیات‌های مستقیم عمل کنند.

شرکت حسابداری dehnaad

لازم به ذکر است که مدیران صرافی اگر جزء اشخاص حقیقی باشند حتی با کسب درآمد 1000 تومان از نظر میزان فعالیت و درآمد در گروه اول مالیاتی قرار گرفته و بایستی اظهارنامه عملکرد مالیاتی ثبت کنند. همچنین توجه به تحریر دفاتر قانونی جهت محاسبه مالیات بسیار حائز اهمیت است.

ضریب مالیاتی صنف صرافی ( علی الراس )

زمانی که میزان درآمد یک کسب و کار توسط ممیز مالیاتی بررسی و درنهایت مالیاتی برای آن تعیین شود به آن مالیات علی الراس می‌گویند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که مدارک و اسناد ارائه نشده باشند یا در اسناد ارائه شده نقصی وجود داشته باشد.

جدول زیر ضریب مالیاتی صنف صرافی می باشد که اطلاعات آن از طریق سایت اداره مالیات به نمایش گذاشته شده است. در این اطلاعات اینتاکد و شرح فعالیت و همچنین نوع مودی مالیاتی اشاره شده است.

کد فعالیت شرح فعالیت نوع فعالیت مشاغل هشت گانه نسبت سود فعالیت نسبت سود ناویژه به فروش سال نوع مؤدی وضعیت
3010040 صرافی ها و اشخاص دارای مجوز خرید و فروش انواع ارز (اعم از فیزیکی و دیجیتال) از بانک مرکزی خدمات صـاحبان مشاغل صرافی در صورت داشتن اطلاعات خرید و فروش 55 درصد مابه التفاوت خرید و فروش در غیر اینصورت 0.5 درصد مبلغ فروش در صورت داشتن اطلاعات خرید و فروش 83 درصد مابه التفاوت خرید و فروش در غیر اینصورت 0.75 درصد مبلغ فروش 1401 حقیقی و حقوقی فعال
3010050 معاملات انواع ارز اعم از فیزیکی و دیجیتال (به استثنای صرافی‌ها و اشخاص دارای مجوز) خدمات —— در صورت داشتن اطلاعات خرید و فروش 55 درصد مابه‌التفاوت خرید و فروش در غیر اینصورت 1 درصد مبلغ فروش در صورت داشتن اطلاعات خرید و فروش 83 درصد مابه‌التفاوت خرید و فروش در غیر اینصورت 1.5 درصد مبلغ فروش 1401 حقیقی و حقوقی فعال

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی صرافی ها

برای ارسال مالیات صرافی در معاملات فصلی کافیست در مرورگر خود آدرس tax.gov.ir را جستجو کنید. در این سامانه می‌توانید علاوه بر ارسال صورت معاملات فصلی سوابق خود را نیز مشاهده کنید.

مالیات بر ارزش افزوده صرافی ها

مالیات بر ارزش افزوده صرافی‌ها دارای دستورالعمل‌ها و قوانینی است که عبارت‌اند از:

  • تمامی صرافی‌هایی که درآمد سالانه آن‌ها 3 میلیارد ریال و یا بیش‌تر است مشمول پرداخت مالیات صنف صرافی هستند.
  • کار اصلی صرافی‌ها تبدیل ارز است. پس در زمان فروش ارز باید ما به تفاوتی که روی تابلو نمایش داده می‌شود را نیز برای مالیات بر ارزش افزوده در نظر بگیرند.
  • چنانچه یک صرافی برای تحویل اظهارنامه و مالیات صرافی خود اقدامی نکند و یا هیچ‌گونه دفتری مبنی بر ثبت صورت‌های مالی خود نداشته باشد علی‌الراس محسوب می‌شود. در این صورت طبق قانون 26 مالیات بر ارزش افزوده باید رفتار کند.
  • خدماتی نظیر کارمزد ارسال حواله ارزی و کارمزد دریافتی ناخالص نیز مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند.

ضریب مالیاتی صنف صرافی ضریب مالیاتی صنف صرافی

اظهارنامه عملکرد صرافی

در اظهارنامه عملکرد صرافی مالیات عملکرد در انتهای یک دوره مالیاتی نوشته می‌شود. میزان این مالیات کاملا وابسته به عملکرد میزان سود و زیان است. از این رو هر صرافی ممکن است مالیات متفاوتی بپردازد. اشخاص حقیقی و حقوقی صنف صرافی نیز بنا بر درآمدی که کسب می‌کنند باید اظهارنامه خود را تنظیم کنند تا در نهایت میزان مالیات آن‌ها مشخص شود. شما باید تمامی امور مالیاتی خود را در این اظهارنامه ذکر و در موعد مقرر در سایت بارگذاری نمایید تا دچار مشکل نشوید.

ثبت اسناد حسابداری

ثبت اسناد حسابداری یکی از کارهای مهمی است که همه کسب و کارها از آن باید پیروی کنند. در این مهم اسناد حسابداری جمع‌آوری و نظم داده می‌شوند تا هیچ اطلاعاتی از چشم دور نماند. همچنین با از دست دادن برخی از اسناد دچار مشکلاتی نظیر جریمه نشوید؛ بنابراین تلاش کنید تا به طور مستمر و دقیق این امر را انجام دهید. شما می‌توانید ثبت اسناد حسابداری خود را به شرکت حسابداری دهناد بسپارید و از دقیق انجام شدن امور اطمینان داشته باشید.

کلام پایانی
مالیات علی‌الخصوص مالیات صرافی در تامین بودجه و رونق اقتصادی کشور نقش مهمی دارد. از این رو همه کسب و کارها همچون صرافی‌ها موظف هستند تا تعهدات مالیاتی خود را در موعد مقرر اجرا کنند. اگر هر کسب و کار با انواع مالیات و نحوه محاسبه آن در صنف خود آشنا باشد می‌تواند با آسودگی امور خود را بگذراند؛ از این رو پیشنهاد می‌کنیم تا از خدمات مشاوره مالیاتی صرافی که توسط تیم مجرب شرکت حسابداری دهناد ارائه می‌شود استفاده نمایید.

منبع: https://dehnaad.com

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مالیات صرافی چقدر است؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مالیات صرافی چقدر است؟"، کلیک کنید.