بازخوانی تجربه معلم دامغانی از «جادوی کتاب» و تاثیر آن بر دانش آموزان

یوویک/سمنان یک معلم امیرآبادی با اشاره به نقش کتاب در زندگی دانش آموزان و علاقه مندسازی و تشویق آن ها به مطالعه به بیان تجربه خود از ترغیب دانش آموزان این شهر کوچک کویری به مطالعه و کتاب پرداخت.
نسیم ورکیانی پور معلم پایه دوم منطقه امیرآباد دامغان امروز ۱۹ فروردین در یادداشتی ضمن بازخوانی تجربه خود از چگونگی علاقه مندسازی و تشویق دانش آموزانش به کتابخوانی و مطالعه از طریق کتاب و مجلات رشد اظهار کرد: کتاب و مطالعه در زندگی فردی و اجتماعی دانش آموزان نقش مهم و بسزایی دارد.
وی ادامه داد:در دنیایی که بچه ها بیشتر از هر چیز با صفحه های درخشان گوشی و تبلت آشنا هستند پیدا کردن راهی برای علاقه مند کردن آن ها به کتاب کاری ساده نیست؛ اما همیشه باور داشتم که اگر جادوی کتاب را درست و به موقع به دل شان بنشانم دیگر نیازی به اجبار و تذکر نیست و خودشان دنبالش می روند.
ورکیانی پور گفت: به عنوان معلم پایه دوم ابتدایی یکی از بهترین تجربه های آموزشی ام از جایی شروع شد که مجله ای از مجموعه رشد را به کلاس آوردم. وقتی داستانی ساده را خواندم واکنش بچه ها شگفت زده ام کرد چشم هایی پر از کنجکاوی دست هایی برای بیان پرسش و لبخندهایی که در سکوت نشسته بود و از آن لحظه فهمیدم که این فقط یک مجله نیست؛ بلکه جرقه ای برای روشن کردن شعله علاقه به ادبیات و یادگیری است.
وی ضمن اشاره به شیوه اجرای طرح خود با بیان اینکه داستان های مجلات رشد متناسب با دنیای کودکانه ی بچه ها است و وقتی که می خوانم شخصیت ها برای آن ها واقعی می شوند تصریح کرد: بعد از هر داستان با دانش آموزان گفت وگو مکرده و پیام کتاب را با کمک بچه ها پیدا می کردیم و حتی گاهی پایان های تازه ای برای داستان ها می ساختیم.
این معلم مدارس دامغان با بیان اینکه یادم هست یک بار یکی از دانش آموزان گفت: خانم می شه خودمون یه مجله درست کنیم؟ اضافه کرد:این سؤال برای من نشان دهنده تأثیر عمیق این مجلات بر ذهن خلاق آن ها بود. .
ورکیانی پور توضیح داد: تصاویر رنگارنگ مجلات فقط زینت نیستند و برای کودکان و نوجوانان دریچه ای به خیال و خلاقیت هستند و بارها شده که دانش آموزان بر اساس یک تصویر داستان نوشته یا نقاشی کشیده اند که خودش قصه ای تازه بود.
وی به یکی دیگر از تجربیات خود در این طرح پرداخت و اظهار کرد: یادم هست بعد از یک داستان درباره جنگل با همکاری دانش آموزان کلاس یک جنگل کوچک ساختیم با حیواناتی که خود دانش آموزان طراحی کرده بودند و این نوع فعالیت ها به آن ها کمک کرد تا احساس مالکیت و مسئولیت نسبت به یادگیری خود پیدا کنند.
این معلم امیرآبادی افزود: با تبدیل مجلات رشد به ابزار بازی و نمایش داستان ها را نقش بندی کردیم تا دانش آموزان آن را اجرا کنند و در کنار آن یاد بگیرند بخندند اعتماد به نفس پیدا کنند.
وی ادامه داد: در بخش فعالیت ها و کاردستی ها هم که همیشه پرطرفدار است اگر موضوع آن پرندگان باشد لانه می سازیم. اگر درباره ی فصل ها باشد فصل ها را به دیوار کلاس می آوریم و این روش ها اجازه می دهد تا دانش آموزان مفاهیم را به شکل عمیق تری درک کنند و خلاقیت خود را به نمایش گذارند.
ورکیانی پور با بیان اینکه کتاب و یا مجله رشد برای من فقط یک ابزار کمکی در تدریس نیست و جرقه ای برای برانگیختن عشق به خواندن دیدن ساختن و خلق کردن است خاطرنشان کرد: هنوز هم وقتی زنگ تفریح می شود و می بینم که دانش آموزان به جای بازی گوشه ای نشسته اند و مجله و یا کتاب را ورق می زنند با خودم می گویم: این همان جادوی کتاب است؛ جادویی که اگر یک بار در دل کودک بنشیند تا همیشه همراه او خواهد بود.
پایان خبر یوویک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازخوانی تجربه معلم دامغانی از «جادوی کتاب» و تاثیر آن بر دانش آموزان" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازخوانی تجربه معلم دامغانی از «جادوی کتاب» و تاثیر آن بر دانش آموزان"، کلیک کنید.