انتقال مفاهیم فرهنگی و تربیتی در دانشگاه آزاد با مقوله شعر
نوید ادهم مطرح کرد؛
سرپرست دبیرخانه هییت موسس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: با توجه به ظرفیت بالای شعر در انتقال مفاهیم فرهنگی و تربیتی، استفاده از آن مورد توجه برنامه ریزان دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری یوویک، مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره سالانه علمی، فرهنگی، هنری «امامت و مهدویت» با عنوان «شعر بشارت» با شرکت بیش از 120 اثر داخلی و خارجی از کشور های عراق (10 اثر)، لبنان (6 اثر)، یمن (6 اثر)، سوریه (5 اثر)، عمان (2 اثر) در دو بخش شعر فصیح و شعر شعبی عربی در واحد اهواز برگزار شد.
جشنواره «امامت و مهدویت» یکی از برنامه های تبلیغی و ترویجی موسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت است که در کنار ساختار دیگری تحت عنوان «دبیرخانه مهدویت و امامت»، حرکت و تلاشی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی درراستای تبلیغ و ترویج و همچنین کار علمی و پژوهشی برای گفتمان سازی در حوزه فرهنگ مهدویت در جامعه است.
این جشنواره با الهام از رهنمود های مقام معظم رهبری، اهداف گام دوم انقلاب و سند تحول و تعالی دانشگاه مشتمل بر برنامه های موضوعی همچون برنامه های فرهنگی مانند شعر و ادبیات، برنامه های هنری شامل هنر های تصویری، نمایشی، تجسمی، برنامه های علمی ـ پژوهشی شامل همایش ها، کنگره ها، تالیف کتب و نشریات تخصصی و برنامه های دیجیتالی و فضای مجازی شامل انواع نرم افزار ها و بازی های رایانه ای متناسب با ظرفیت های هر استان است.
امسال 43 جشنواره ذیل عنوان «امامت و مهدویت» در دانشگاه آزاد اسلامی استان های مختلف در حال برگزاری است.
در استان خوزستان تاکنون دو دوره از جشنواره با برنامه موضوعی «شعر بشارت» به زبان عربی برگزار شده که دوره نخست آن در سطح ملی در واحد اهواز و دوره دوم آن در سطح بین المللی در آبادان برگزار شده است.
مجموعه برنامه های سومین دوره از این جشنواره با برنامه ریزی های صورت گرفته در جلسات متعدد کمیته استانی و کارگروه تخصصی در قالب سه پیش رویداد در شهر های سوسنگرد، آبادان و اهواز، مراسم رونمایی از پوستر و همچنین جشنواره دانش آموزی آیین های سنتی مهدوی در استان خوزستان برگزار شده است.
سرپرست دبیرخانه هییت موسس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست برگزاری برنامه های فرهنگی ـ تربیتی در کنار فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فناورانه دانشگاه را در راستای فراهم آوری زمینه تربیت پذیری دانشجویان عنوان و بیان کرد: برگزاری جشنواره «امامت و مهدویت» در دانشگاه زمینه گسترش فرهنگ و معارف اسلامی در جامعه را مهیا خواهد کرد.
مهدی نوید ادهم با برشمردن نمونه هایی از کاربرد شعر در میان حکما، بزرگان، اندیشمندان و رهبرای دینی برای انتقال مفاهیم دینی، فقهی و فلسفی در این باره تشریح کرد: با توجه به ظرفیت بالای این مقوله در انتقال مفاهیم فرهنگی و تربیتی، استفاده از آن مورد توجه برنامه ریزان و سیاست گذاران دانشگاه آزاد اسلامی نیز قرار گرفت.
وی، سخن از مهدویت و امام زمان(عج) را سخن از آینده دانست و با تاکید بر پرداختن به موضوع مهدویت در اشعار شعرا و لزوم نگاه آینده پژوهشانه آنها به این موضوع افزود: این معتقدان به اندیشه مهدویت هستند که باید زمینه ساختن آینده و
دستیابی به اندیشه های بلند مهدوی را فراهم آوردند.
علی افروس رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان هم اعتقاد به ظهور منجی را امری فطری، دینی، عقلی و اساسی ترین آموزه و آرمان مشترک تمام ادیان و مذاهب دانست که بازتاب آن در شعر و ادب و فرهنگ و هنر، تجلی و تبلور مضامینی همچون ظهور، انتظار، مهدویت و برپایی حکومت عدل جهانی در اشعار شاعران است.
سیدمنصور موسوی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان هم به ارایه گزارشی از برنامه ها و اهداف جشنواره «شعر بشارت» پرداخت و پس از شعرخوانی شاعرانی که در هر دو بخش فصیح و شعبی از نظر هییت داوران جشنواره برتر شناخته شده بودند، جوایزی به آنها اهدا شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انتقال مفاهیم فرهنگی و تربیتی در دانشگاه آزاد با مقوله شعر" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انتقال مفاهیم فرهنگی و تربیتی در دانشگاه آزاد با مقوله شعر"، کلیک کنید.