اعضای شورای امنیت درباره پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی چه گفتند؟
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری یوویک، سفیر و نماینده گویان در شورای امنیت سازمان ملل متحد بعنوان نخستین سخنران عضو شورای امنیت سازمان ملل در این نشست گفت: نه جهان و نه خاورمیانه «نمی توانند جنگ دیگری را تحمل کنند» و مطمیناً غیرنظامیان بازهم باید هزینه یک درگیری دیگر را بپردازند و «خشونت باعث خشونت می شود.»
سفیر و نماینده سیرالیون در سازمان ملل نیز به «مسیر خطرناکی» که اکنون منطقه خاورمیانه با آن مواجه است، که بسیار فراتر از مرز های منطقه را به خطر می اندازد اشاره کرد. او «حملات تلافی جویانه» را که مطابق با حقوق بین الملل حقوق بشر نیست، محکوم کرد.
نماینده سیرالیون خشونت را رد کرد و از تعهدات تازه برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات حمایت کرد. این کشور خواستار استفاده کامل از دفاتر دبیرکل سازمان ملل برای کاهش تنش است.
سفیر و نماینده اسلوونی در سازمان ملل نیز در جریان نشست شورای امنیت در سخنانی از تشدید تنش های اخیر ابراز تاسف کرد و یادآور شد که همه کشور های عضو سازمان ملل متحد در قبال حقوق بین الملل حقوق بشر و ترویج صلح تعهدات یکسانی دارند.
سفیر اسلوونی تصریح کرد: اعضای سازمان ملل باید از اقدامات تلافی جویانه بعدی خودداری کنند. از همه طرف ها می خواهیم به جای حملات تلافی جویانه از گفتگو و دیپلماسی استفاده کنند.
نماینده اسلوونی در سازمان ملل گفت: ما این سطح از بالا رفتن تنش ها را مورد انتقاد قرار می دهیم و از بازیگران منطقه می خواهیم حداکثر خویشتنداری را از خود نشان دهند. ما قویا حمله جمهوری اسلامی به اسراییل را محکوم می کنیم. این تنش ها می تواند جنگ را به ابعاد غیرقابل پیش بینی بکشاند.
رابرت وود معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در این نشست مدعی شد: ایالات متحده به دنبال تشدید تنش نیست. اقدامات ما کاملاً جنبه دفاعی داشت.
معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل در ادامه این ادعا افزود: سازمان ملل موظف است که اقدامات ایران را بی پاسخ نگذارد. آمریکا اقدامات بیشتری را برای پاسخگو ساختن ایران در سازمان ملل بررسی خواهد کرد و ایران مسیول هر اقدام بعدی خواهد بود.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل درباره عملیات وعده صادق ایران علیه اسراییل مدعی شد: این عملیات تهدیدی برای اسراییل و کشور هایی مثل اردن و عراق بود. حمله ایران برخلاف صلح بین المللی بود. از ایران و متحدانش می خواهیم حملات بیشتری انجام ندهند. در روز های آتی اقدام هایی را برای پاسخگوکردن ایران انجام می دهد.
این دیپلمات آمریکایی در حالیکه واشنگتن مانع صدور بیانیه محکومیت حمله اسراییل به کنسولگری ایران در سوریه از سوی شورای امنیت شد، افزود که محکومیت صریح ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل مورد نیاز است.
این مقام آمریکایی در ادامه ادعا های آمریکا ادامه داد: ایرانی ها با مسلح کردن حزب الله ناقض قطعنامه های شورای امنیت هستند. ایران به روسیه پهپاد داده و قوانین بین المللی را نقض کرده است. ایران برخی شناور ها را در خلیج فارس توقیف کرده است. ایرانی ها حملۀ هفتم اکتبر را محکوم نکردند.
معاون نمایندگی فرانسه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت همسو با آمریکا گفت: حمله بی سابقه ایران را محکوم می کنیم و از شورای امنیت می خواهیم برای برقراری آرامش در منطقه تلاش کند.
این دیپلمات فرانسوی در یک تناقض گویی آشکار از سویی از این گفت که از بالا رفتن تنش ها باید جلوگیری کنیم و از سوی دیگر اعلام کرد که بر دفاع از اسراییل تاکید می کنیم.
نماینده فرانسه در سازمان ملل گفت: ما خواستار حفظ امنیت اسراییل و شرکایمان در منطقه هستیم.
نماینده ژاپن در سازمان ملل نیز گفت: ما نگران عواقب حمله ایران به اسراییل هستیم، زیرا همه را در معرض خطر قرار می دهد. ما از همه طرف ها می خواهیم که تشدید تنش ها را محکوم کنند و حداکثر خویشتن داری را اعمال کنند
معاون نمایندگی الجزایر در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت گفت: ما بر سر دوراهی قرار داریم، یا باید قوانین بین المللی را رعایت کنیم یا وارد هرج و مرج شویم. هرگونه حمله به رفح کاملا غیرقابل قبول است و باید از آن اجتناب کرد.
معاون نمایندگی الجزایر در سازمان ملل ادامه داد: صلح و امنیت با توانمند ساختن مردم فلسطین برای استفاده از حقوق خود حاصل می شود. خاورمیانه شرایط حساسی را پشت سر می گذارد که همه را ملزم به پیروی از قوانین بین المللی می کند.
باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در نشست اضطراری شورای امنیت مدعی شد: ایران نقش بی ثبات ساز در منطقه دارد. حمله شب گذشته اولین حمله مستقیم ایران به خاک اسراییل بود. نیت ایران ایجاد آشوب در منطقه است.
سفیر انگلیس در سازمان ملل ادامه داد: حمله بی مورد ایران به اسراییل که جان هزاران نفر را تهدید کرد، محکوم می کنیم.
نماینده انگلیس که همراه با آمریکا و فرانسه هنگام حمله اسراییل به کنسولگری تهران در دمشق سوریه از صدور بیانیه محکومیت تل آویو جلوگیری کرده بود، گفت: لندن از امنیت اسراییل دفاع می کند. ما طرف ها را به خویشتن داری دعوت می کنیم.
نماینده کره جنوبی در سازمان ملل نیز در این نشست درباره گسترش تنش ها در منطقه هشدار داد و گفت: حمله دیروز ایران باعث نگرانی شد و ما این حمله را محکوم می کنیم.
نماینده رژیم صهیونیستی در نشست شورای امنیت مدعی شد که جهان پس از حمله ایران شاهد تنش بی سابقه ای است. وی همچنین مدعی شد که حمله ایران تهدیدی برای مسجد الاقصی و مسلمانان بود! وی تاکید کرد که این حمله مستقیم به اسراییل اولین حمله در نوع خود بود.
نماینده کره جنوبی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره پاسخ ایران به حمله اسراییل گفت: وقتی اسراییل به ساختمان ایران حمله کرد ما هشدار دادیم. این حمله (ازجانب ایران) را محکوم می کنیم. آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز به خطر افتاده است. این قابل قبول نیست.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در نشست اضطراری شورای امنیت گفت: دبیرکل سازمان ملل حمله ایران را بلافاصله محکوم کرد، اما در مورد حمله اسراییل به کنسولگری ایران چنین واکنشی نداشت. این رویکرد درست نیست.
سفیر روسیه در سازمان ملل افزود: ما در نشست شورای امنیت هشدار دادیم که اقدام اسراییل باید صراحتا محکوم شود، اما به آن توجهی نشد. ما پیشنهاد پیش نویس برای یک بیانیه، اما آمریکا، انگلیس و فرانسه از پذیرش اصول قوانین بین المللی خودداری کردند و آن را نپذیرفتند.
او تصریح کرد: کشور های غربی از جمله فرانسه، انگلیس و آمریکا از حمایت از بیانیه ای در محکومیت حمله اسراییل به کنسولگری ایران در اول آوریل خودداری کردند و اکنون ایران را محکوم می کنند و این «ریاکاری» آنها را نشان می دهد.
سفیر روسیه گفت: نتیجه اکنون برای همه روشن است. شما به خوبی می دانید که حمله به یک مرکز دیپلماتیک اقدامی جنگ طلبانه بر اساس قوانین بین المللی است و اگر یک نمایندگی غربی مورد حمله قرار می گرفت، بلافاصله شما انتقام جویانه واکنش نشان می دادید.
نماینده روسیه ادامه داد: این رویکرد به این دلیل است که برای شما، هر امری که به نمایندگی غربی و شهروندان غربی مربوط می شود مقدس است و باید از آن محافظت شود. اما وقتی صحبت از حق سایر کشورها، از جمله حق دفاع از خود در مورد اتباعشان می شود، موضوع متفاوت است. اگر کنسولگری یا سفارت کشور غربی هدف قرار می گرفت بلافاصله همین کشور ها آن را محکوم می کردند و خواستار تنبیه متجاوز می شدند، اما وقتی پای کشور های دیگر وسط می آید و آنها می خواهند از حق دفاع از خود استفاده کنند غربی ها استاندارد دوگانه خود را به نمایش می گذارند.
سفیر روسیه در سازمان ملل تصریح کرد: امروز در شورای امنیت، آنچه ما شاهد آن هستیم، نمایش ریاکاری و استاندارد دوگانه است که تماشای آن شرم آور است.
معاون نماینده چین در سازمان ملل در نشست اضطراری شورای امنیت نیز گفت: روز اول آوریل نمایندگی ایران در سوریه هدف قرار گرفت و موجب تلفات زیادی برای ایران شد و این اقدام نقض منشور سازمان ملل و همچنین نقض حاکمیت سوریه بود.
این دیپلمات کشور چین با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی گفت: ایران تاکید کرده که این اقدام تلافی جویانه بوده و پایان یافته است. ما خواستار خویشتنداری طرف ها و اجتناب از تنش بیشتر در منطقه هستنم.
او در عین حال گفت: اگر بحران غزه مهار نشود، این بحران به تنش بیشتر منجر خواهد شد و از این رو خواستار اجرای فوری قطعنامه اخیر شورای امنیت برای آتش بس فوری در غزه هستیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اعضای شورای امنیت درباره پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی چه گفتند؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اعضای شورای امنیت درباره پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی چه گفتند؟"، کلیک کنید.